Yardım Masası

Bütün Müşteri Etkileşimleri Tek Bir Arayüzde

Yardım Masası, bütün müşteri etkileşimlerinin tek bir arayüzde toplanmasını, farklı iletişim araçları üzerinden gerçekleştirilen konuşmaların kolayca birbirine bağlanmasını ve talebin ilgili departmana hızla yönlendirilmesini ve destek taleplerinin kategorize edilmesini sağlar. Günün sonunda Yardım Masası yazılımıyla kargaşa ve karışıklık yerini düzen, otomasyon ve müşteri memnuniyetine bırakır. Tesis, kampüs veya işyerlerindeki tüm teknik bakım ve destek hizmetlerine ait sorun bildirimi, istekler, şikayetler tek bir veri merkezine kayıt edilirken, ilgili hizmetlere ait hizmet sonuçları, deneyimleri ve çözümleri aynı ortamda kayıt altına alınarak, kurumsal belleği-bilgi bankasını güçlendirir.

Yardım Masasının Temel Bileşenleri

Çeşitli İletişim Kanalları: Müşteriler, tesis yönetimi süreçlerini telefon, e-posta, web, mobil uygulama veya yazılı bildirimler aracılığıyla rahatça takip edebilir ve taleplerini iletebilir.

Otomatik Çağrı Oluşturma:
Tesis içindeki alarm sistemleri acil durumları algıladığında otomatik çağrılar oluşturarak, hızlı müdahale imkanı sağlar.

IVR Entegrasyonu: IVR sistemiyle entegrasyon, çağrıları hızlı ve etkili bir şekilde yönlendirerek müşteri memnuniyetini artırır.

Ses Kaydı Entegrasyonu: Gelen ve giden çağrıları kaydederek, müşteri hizmetleri kalitesini değerlendirme ve personel eğitimi için kullanma imkanı sunar.

SLA Eşleştirme – Otomatik Yönlendirme: Service Level Agreement (SLA) hedeflerine göre otomatik yönlendirme, müşterilere belirlenen standartlara uygun hızlı hizmet sunar.

Kaçan Çağrı Geri Aramaları / Geç Yanıtlanan Çağrı Kayıtları:
Kaçan çağrılara otomatik geri dönüş sağlayarak, müşteri taleplerini kaçırmadan çözüme kavuşturabilirsiniz.

Çağrı Birleştirme / Çağrı İptali:
Çağrıları birleştirme veya iptal etme yeteneği, tesis içi iletişimi daha etkili ve hızlı hale getirir.

Performans Parametreleri ve SLA Yönetimi: Hizmet seviyesi anlaşmalarını (SLA) belirleyerek, belirli performans parametrelerini takip etme. Hedeflenen hizmet seviyelerini karşılamak için sürekli izleme ve yönetim.

Kategori Protokolü: Yardım masası taleplerini ve sorunlarını kategorilere ayırma. Her kategori için özel protokoller ve çözüm stratejileri oluşturma.

Sorun ve Talep Yönetimi:
Kullanıcıların raporladığı sorunları ve talepleri etkili bir şekilde yönetme. Çözüm süreçlerini izleme ve sorunların hızlı bir şekilde çözülmesini sağlama.

Şikayet Yönetimi: Kullanıcı şikayetlerini kayıt altına alma ve şikayetlere sistemli bir şekilde yanıt verme. Şikayetlerin çözüm süreçlerini izleme ve gelişim fırsatları yaratma.

Yardım Masası Hizmeti – Faaliyet Raporları: Yardım masası faaliyetlerine ilişkin detaylı raporlar oluşturma. Çözüm, yanıt sürelerini ve diğer performans göstergelerini analiz etme.

Yönetim Yardım Masası İzleme ve Onay Ekranları: Yöneticilerin yardım masası faaliyetlerini izlemelerini sağlayan ekranlar, acil durumlar ve büyük çaplı sorunlar için hızlı onay süreçleri.

Kullanıcı Yönetim ve Yetkilendirme: Kullanıcı hesaplarını yönetme ve yetkilendirme süreçlerini kontrol etme. Farklı kullanıcı rolleri ve yetkileri belirleme.

Faydalar

Zaman ve Maliyet Azalırken, Operasyonel Performans Artar

  • Taleplerle ilgili bütün ayrıntıları görebilir, geçmiş yanıtları inceleyebilir, taleplerle ilgili önceliklendirmeler yapın.
  • Acil durumlarda otomatik çağrılar oluşturun, hızlı müdahale imkanı sağlayın.
  • Tekrarlayan yanıtları ya da sistem tarafından gönderilen uyarı mesajlarını otomatikleştirerek zamandan tasarruf edin.
  • Veri analizi ve raporlama araçlarını kullanarak raporlama ve dokümantasyon oluşturun.
  • Bilgi bankası aracılığı ile yapılan aramaların bir kısmının yardım masası personeline ulaşmadan, bilgi bankasındaki yönlendirmelerle çözüme kavuşturulmasını sağlayın.